Home

Cybercriminaliteit

In diverse media lezen we steeds meer over cybercriminaliteit. Zelfs grote bedrijven, banken en overheidsdiensten worden er slachtoffer van. Helaas voor ondernemers is internetcriminaliteit niet langer een ‘ver-van-ons-bed-show’. Ook onder het MKB vallen bedrijven regelmatig ten prooi aan cybercriminaliteit. Het is daarom noodzakelijk dat ondernemers bij zichzelf te raden gaan en de risico’s zorgvuldig afwegen. Voorkomen dat u slachtoffer wordt van de gevolgen van cybercriminaliteit doet u door uw online activiteiten goed af te schermen en een verzekering af te sluiten tegen de risico’s van cybercrime.  

Wat is cybercriminaliteit?

Zoals hierboven opgemerkt horen en lezen we steeds vaker over cybercriminaliteit, terwijl niet voor iedereen volstrekt duidelijk is wat hier nou precies mee bedoeld wordt. Zeker wanneer u er al mee te maken heeft gehad en overweegt aangifte te doen, is het goed te weten wat precies onder cybercrime wordt verstaan. De bekendste en voor bedrijven meest gevaarlijke vorm van cybercriminaliteit is het hacken van netwerken en/of het onderscheppen van (bedrijfs-)gegevens. Bedrijven krijgen ook te maken met diverse vormen van online oplichting. Het gaat hier dan bijvoorbeeld om valse mails en facturen, opgemaakt in de stijl van uw bank of van klanten of partners.  

Wat kan ik doen tegen cybercriminaliteit?

Er zijn tegenwoordig diverse bedrijven en IT’ers die zich specialiseren in cybersecurity. Zij kunnen u helpen om de risico’s in kaart te brengen en te beperken. Daarnaast dient u een verzekering af te sluiten tegen de gevolgen van cybercriminaliteit. Traditionele verzekeringen dekken deze schade namelijk niet. Bereken online de premie voor een verzekering tegen cybercriminaliteit.

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief